Vyberáme z ponuky



Podmienky ochrany osobných údajov

Vypracované v súlade s NARIADENÍM EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 (GDPR) a národnou legislatívou (zákon č. 18/2018 Z. z)

Kto je správca osobných údajov?

Správcom vašich osobných údajov je spoločnosť GORDY s.r.o., Staničná 30081/2, 97101 Prievidza, IČO: 50373129, DIČ: 2120300160, IČDPH: SK2120300160, zapísaný v Obchodnom registri okresného súdu Trenčín, Vložka číslo:33246/R, Oddiel: Sro. (ďalej len "správca")

Kontaktné údaje správcu sú zároveň aj doručovacia adresa: Tesco HM - Kľúčová služba, Nábrežná 7, 97101 Prievidza, SR, e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. , tel. kontakt: +421 948 135 711

Aké osobné údaje spracovávame? Tie, ktoré nám vy sami dáte

Pokiaľ si u nás na stránke www.autokluce.sk sekcia Kontakt cez kontaktný formulár želáte cenovú ponuku akejkoľvek služby alebo tovaru, alebo si u nás objednávate tovar/službu, potrebujeme od vás základné údaje o vás, vašom vozidle, pár otázok na priblíženie vzniknutej situácie a udelenie vášho súhlasu na spracovanie týchto údajov.

Základné údaje o vás sú:

meno a priezvisko, kontakt na vás (telefón, e-mail), odkiaľ ste.
Údaje o vás nám pomôžu pri dôkladnej cenotvorbe ponuky pre zákazníka. (napr. strata všetkých kľúčov –výjazd k vám). Častá forma odoslania našej práce k vám je cez poštu, pokiaľ by sme o vás základné údaje nemali, nebolo by možné zrealizovať spoluprácu. Ďalej pre účely komunikácie a zamedzenia nedorozumení uprednostňujeme komunikáciu e-mailom, preto žiadame od vás mail.
Vaše telefónne číslo nám slúži pre rýchlu komunikáciu (napr. keď vám náš technik dá termín na konkrétny čas, aby sme si potvrdili, že sa obe strany dostavia na miesto.

Údaje o aute sú:

značka, model, ročník a VIN číslo vozidla. Údaje ohľadom vozidla potrebujeme nato, aby sme taktiež čo najpresnejšie spravili cenovú ponuku. (VIN pri hľadaní v katalógoch od dodávateľov)

Niekoľko otázok ohľadom auta a kľúčov:

Naša firma sa prioritne zameriava na výrobu kľúčov, stratu všetkých kľúčov od vozidla, vypnutie transpondérov, kódovanie kľúčov, preto máme zostavených pár otázok, ktoré nám napovedia viac o vzniknutej situácií. Žiadne údaje nemáme označené ako povinné, no pre ľahšiu a efektívnejšiu prácu sme radi, keď nám vyplníte kompletný formulár.

Pokiaľ sa obrátite na našu zákaznícku linku alebo nám napíšete správu, budeme vaše osobné údaje uvedené v tejto komunikácii tiež spracovávať. Číslo zákazníckej linky je uvedené v záhlaví.

Vo fyzickej podobe máme interné doklady:

Na všetkých našich kamenných predajniach máme interné doklady , kde žiadame od vás osobné údaje v prípade, že máte záujem o opravu autokľúča/karty/ prípadne inej služby.
Na to sme si vytvorili interný doklad, ktorý uchovávame po dobu 7 rokov. V tomto doklade žiadame nasledovné údaje: Meno, priezvisko, číslo OP (preberanie opravy/služby môže vykonať len človek, ktorý sa preukáže OP s číslom, ktorý bol na internom doklade zapísaný), tel. číslo, značka model rok auta, závady, miesto a čas odovzdania, váš podpis.
Tieto doklady archivujeme vo fyzickej aj elektronickej podobe po dobu 7 rokov.

Čo v prípade, ak nám poskytnete údaje tretích osôb

Ak nám poskytujete osobné údaje tretích osôb, je vašou povinnosťou o tom dotyčnú osobu informovať a zaistiť si jej súhlas s podmienkami ochrany osobných údajov( príklad: môže sa stať, že si u nás tovar/službu objednáte/zakúpite vy, ale necháte ho/ju doručiť inej osobe. Tým nám poskytnete aj ich osobné údaje.

Osobné údaje, ktoré spracovávame automaticky

Pri prehliadaní našej webovej stránky www.autokluce.sk o vás môžeme zhromažďovať určité informácie: napr. IP adresa, dátum a čas prístupu na našu webovú stránku, informácie o vašom internetovom prehliadači, operačnom systéme, nastavení vášho jazyka, info o vašom správaní na našom webe (aké odkazy ste navštívili, o ktorý tovar ste mali záujem -bol vám zobrazený). Informácie o vašom správaní na webe sú však z dôvodu vášho maximálneho súkromia anonymizované, a preto ich ani sami nedokážeme priradiť konkrétnemu užívateľovi, t.j. konkrétnej osobe.
Ak pristupujete na naše webové stránky z mobilného telefónu, môžeme spracovávať aj informácie o vašom mobilnom zariadení (dáta o vašom mobilnom telefóne).

Cookies a čo je súbor cookie?

Ide vlastne o malý textový súbor, ktorý vznikne navštívením každej webovej stránky. Automaticky ho spracovávame. Využíva sa ako štandardný nástroj na ukladanie informácií o tom, ako sú naše stránky využívané.
Dokážeme tak odlíšiť (nie však identifikovať) jednotlivých užívateľov od seba a prispôsobiť obsah konkrétnym preferenciám. Súbory cookie sú dôležité. Bez nich by prehliadanie webu bolo oveľa zložitejšie.

K čomu sa cookies používajú?

Na našej webovej stránke www.autokluce.sk používame tieto cookies:

  • technické cookies: k tomu, aby náš internetový obchod fungoval správne používame technické cookies. Bez nich by náš internetový obchod nemohol vôbec fungovať.
  • funkčné cookies: aby ste si nemuseli stále dookola nastavovať svoje preferencie (napr. nastavenie jazyka, v ktorom sa vám náš internetový obchod zobrazí), pomáhajú vám funkčné cookies. Používanie týchto cookies nie je nevyhnutné, ale výrazne vám spríjemní a uľahčí návštevu nášho internetového obchodu.
  • analytické cookies: analytické cookies nám pomáhajú vylepšiť náš internetový obchod, z čoho vo výsledku ťažíte opäť vy. Analytické cookies na našom webe sú zhromažďované skriptom spoločnosti Google Inc., ktorá následne tieto dáta anonymizuje. Po anonymizácii už nejde o osobné údaje, pretože anonymizované cookies nemožno priradiť konkrétnemu používateľovi, resp. konkrétnej osobe. My pracujeme len s cookies v anonymizovanej podobe. Preto nedokážeme z cookies zistiť, ako sa konkrétny užívateľ na našom webe správal (aký tovar si prezeral a pod).

Ako môžete ovplyvniť, ktoré z vašich cookies budeme spracovávať?

Ak používate niektorý z internetových prehliadačov (napr. Chrome, Internet Explorer, Firefox,) so zapnutou funkciou anonymného prehliadania, ktorá zabráni ukladaniu údajov o navštívených weboch, popr. si v prehliadači môžete ukladanie cookies úplne zakázať. Ak však zakážete aj spracovávanie technických a funkčných cookies, znemožníte tým fungovanie niektorým funkciám, ktoré vám pomáhajú.

Čo v prípade že vstupujete na stránku z mobilu

Ak vstupujete na našu webovú stránku z mobilného telefónu, tabletu alebo podobného zariadenia, vaše osobné údaje v takomto prípade spracovávame podobným spôsobom, ako v prípade prístupu z počítača.

Prečo zhromažďujeme a spracovávame vaše osobné údaje?

Dôvody:

  • objednanie/nákup tovarov/ služieb: v prvom rade spracovávame vaše osobné údaje k tomu, aby sme riadne vybavili a doručili vašu objednávku. Vieme koho máme kontaktovať v prípade, ak by nastali nejaké neočakávané situácie/komplikácie.
  • starostlivosť o zákazníkov: ak sa na nás obrátite s nejakým dotazom /problémom, musíme k jeho zodpovedaniu/vyriešeniu spracovávať vaše údaje. V niektorých prípadoch môžu byť osobné údaje odovzdané aj tretím subjektom (napr. dopravcovi tovaru).
  • marketingová činnosť:

Naša spoločnosť nepoužíva vaše údaje na marketingové účely.

  • zlepšovanie našich služieb: pomocou histórie vašich objednávok a správaniu na webe dokážeme ponúknuť relevantnejšie ponuky ďalšieho tovaru. Na určitých miestach teda zobrazujeme také produkty/služby, ktoré sú priamo pre vás a zodpovedajú vašim záujmom. K optimalizácii prvkov na webe môžeme využívať aj nástroje pre testovanie a analytiku konkrétne napr. Google Analytics a pod.
  • uplatnenie práv a právnych nárokov a kontroly orgánov verejnej moci: vaše osobné údaje môžeme taktiež spracovávať z dôvodu, že ich potrebujeme na uplatnenie našich práv a právnych nárokov (napr. v prípade, že voči nám budete mať neuhradenú pohľadávku). Ďalej môžeme vaše osobné údaje spracovávať aj z dôvodu, že ich potrebujeme na účely kontrol vykonávaných orgánmi verejnej moci a z ďalších obdobne závažných dôvodov.

Kamerové systémy

V našich kamenných prevádzkach sú umiestnené kamerové systémy s online prenosom a záznamom. Automaticky údaje z kamier spracovávame. Kamery na prevádzkach máme z dôvodu prevencie a prípadného objasňovania možnej nezákonnej činnosti. Prevádzkovateľom kamerového systému je naša spoločnosť GORDY s.r.o.

Osobné údaje spracovávame na týchto právnych podkladoch

Plnenie a uzavretie zmluvy

Vaše osobné údaje potrebujeme k tomu, aby sme s vami mohli uzavrieť kúpnu či inú zmluvu ohľadom tovarov/služieb, ktoré si u nás chcete zakúpiť. Ako náhle je zmluva uzavretá, tak vaše osobné údaje spracovávame na to, aby sme vám riadne doručili zakúpený tovar/službu (preto spracovávame fakturačné/doručovacie údaje.

Oprávnené záujmy

Vaše osobné údaje používame aj na to, aby sme vám poskytli relevantný obsah, teda obsah, ktorý je pre vás zaujímavý. Na základe oprávneného záujmu takto spracovávame najmä osobné údaje, ktoré spracovávame automaticky a cookies.
Z rovnakého právneho dôvodu vám ako našim zákazníkom môžeme zasielať e-mailové správy.
Môžete proti tomuto spracovaniu namietať a to (písomne e-mailom na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. .)

Súhlas

Naša firma neposiela marketingové oznámenia. Ak by s tým začala a vy ste našim zákazníkom, máme právo (aj keď ste nám súhlas na to nedali) zasielať vám obchodné oznámenia. Samozrejme máte právo nedostávať oznámenia, vyriešite to napísaním na náš e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. .

Odovzdávanie osobných údajov tretím osobám/subjektom

Prípady, kedy odovzdávame vaše osobné údaje tretím osobám/subjektom:
Doručenie tovaru: vami zvolený dopravca by vám nikdy nebol schopný doručiť objednaný tovar, ak by sme mu my neodovzdali údaje, kam a komu konkrétne má tovar doručiť. Tieto údaje dopravcovi odovzdáme podľa toho, ako ich vyplníte v objednávke. Takto odovzdané údaje zahŕňajú predovšetkým vaše meno a priezvisko, doručovaciu adresu, tel. číslo, na ktorom vás môže dopravca kontaktovať a pokiaľ nebol tovar uhradený vopred, tak aj prípadne sumu, ktorú treba pri prevzatí tovaru uhradiť. Dopravca je vo vzťahu k osobným údajom, ktoré mu odovzdáme, oprávnený spracúvať ich len na účely doručenia tovaru a potom osobné údaje bezodkladne zmazať.
Obchodné oznámenia: v prípade rozosielania obchodných oznámení (napr. e-mailom či prostredníctvom SMS správy) môžeme k rozposlaniu využiť tretí subjekt. Tento subjekt je viazaný povinnosťou mlčanlivosti a vaše osobné údaje nesmie použiť na žiadny ďalší účel.
Štátne orgány: v prípade vymáhania našich práv môžu byť vaše osobné údaje odovzdané tretiemu subjektu (napr. advokátovi). Ak nám právny poriadok, alebo orgán štátnej moci (napr. PZ SR), uloží povinnosť, aby sme mu odovzdali vaše osobné údaje, musíme tak urobiť pričom proti tomu môžete namietať prostredníctvom nášho kontaktného e-mailu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. .

Ako dlho vaše osobné údaje spracovávame?

Vaše údaje budeme spracovávať po celú dobu trvania zmluvného vzťahu medzi nami. V prípade spracovávania osobných údajov, ku ktorému bol udelený súhlas, budú Vaše osobné všeobecne spracovávané po dobu 7 rokov, alebo do odvolania takého súhlasu.
V prípade, že sa prihlásite k odberu obchodných správ, tak vaše osobné údaje budeme spracovávať po dobu 7 rokov, popr. do doby vyslovenia vášho nesúhlasu s ich ďalším zasielaním. Tento nesúhlas môžete ľahko vyjadriť tým, že využijete náš kontaktný e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. .
Ďalej upozorňujeme, že tie osobné údaje, ktoré sú nevyhnutné pre riadne poskytnutie služieb, resp. pre splnenie všetkých našich povinností, či už tieto povinnosti vyplývajú zo zmluvy medzi nami či zo všeobecne záväzných právnych predpisov musíme spracovávať bez ohľadu na Vami udelený súhlas na dobu stanovenú príslušnými právnymi predpismi či v súlade s nimi (napr. u daňových dokladov je touto dobou doba najmenej 10 rokov).
Údaje získané prostredníctvom používateľského účtu či iným obdobným spôsobom, spracovávame po dobu využívania našich služieb a ďalej zvyčajne 7 rokov po ich zrušení. Následne sú zvyčajne ukladané primeranú dobu iba základné identifikačné údaje a údaj o tom, z akého dôvodu bol užívateľský účet zrušený či údaje tvoriace súčasť prevádzkových záloh.

Zabezpečenie osobných údajov

Vaše osobné údaje sú u nás v bezpečí. Aby sme zamedzili neoprávnenému prístupu a zneužitiu vašich osobných údajov, zaviedli sme primerané technické opatrenia. Pravidelne kontrolujeme zabezpečenie vašich osobných údajov Všetka komunikácia medzi vaším zariadením a našimi webovými servermi je šifrovaná. Prihlasovacie údaje sú zaheslované a všetky vaše dáta sú uložené len na serveroch v zabezpečených dátových centrách s obmedzeným, starostlivo kontrolovaným a auditovaným prístupom.
Snažíme sa používať také bezpečnostné opatrenia, ktoré s ohľadom na aktuálny stav technológií poskytujú dostatočné zabezpečenie. Prijaté bezpečnostné opatrenia sú potom pravidelne aktualizované.

Osobné údaje osôb mladších ako 16 rokov

Náš internetový obchod nie je určený pre deti mladšie ako 16-rokov. Osoba mladšia ako 16-rokov môže náš internetový obchod používať iba, ak na to udelí súhlas jeho zákonný zástupca. Aké máte práva v súvislosti s ochranou Vašich osobných údajov.
Vo vzťahu k vašim osobným údajom máte najmä právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas so spracovaním osobných údajov, právo opraviť či doplniť svoje osobné údaje, právo požadovať obmedzenie ich spracovania, právo vzniesť námietku alebo sťažnosť proti spracovávaniu vašich osobných údajov, právo na prístup k vašim osobným údajom, právo požadovať prenesenie vašich osobných údajov, právo byť informovaný o porušení zabezpečenia vašich osobných údajov a za určitých podmienok aj právo na vymazanie niektorých osobných údajov, ktoré v súvislosti s vami spracovávame (tzv. právo byť "zabudnutý").

Úprava, doplnenie, oprava vašich osobných údajov

V prípade úpravy/doplnenia/opravy vašich osobných údajov, môžete nás kontaktovať prostredníctvom nášho kontaktného e-mailu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. .

Prístup

Môžete nás požiadať, aby sme vám zaslali prehľad vašich osobných údajov, a to prostredníctvom tohto e-mailu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. .
Súčasne máte právo na prístup k týmto informáciám týkajúcich sa vašich osobných údajov:

  • ktoré vaše osobné údaje spracovávame
  • aké sú účely spracovania vašich osobných údajov
  • aké sú kategórie dotknutých osobných údajov
  • kto, okrem nás, sú príjemcami vašich osobných údajov
  • plánovaná doba, po ktorú budú vaše osobné údaje uložené
  • požadovať od nás opravu alebo vymazanie vašich osobných údajov alebo obmedzenie ich spracovania alebo vzniesť námietku proti tomuto spracovaniu
  • informácie o zdroji osobných údajov, ak sme ich nezískali od vás

Výmaz

Ďalej môžete žiadať, aby sme údaje o vás vymazali (vymazanie sa však nedotkne údajov na dokumentoch, ktoré musíme podľa zákona uchovávať (napr. faktúry či dobropisy). Ak vaše osobné údaje budeme potrebovať pre určenie, výkon alebo obranu našich právnych nárokov, môže byť vaša žiadosť odmietnutá (napr. keď za vami evidujeme neuhradenú pohľadávku či v prípade prebiehajúceho reklamačného konania).
S výnimkou prípadov uvedených máte právo na výmaz v týchto prípadoch:

  • a.) Osobné údaje už nie sú potrebné na účely, na ktoré boli spracovávané
  • b.) Odvolal / a ste svoj súhlas, na základe ktorého boli údaje spracované a neexistuje žiadny ďalší právny dôvod pre ich spracovanie
  • c.) Vzniesol/a ste námietku proti spracovaniu os. údajov a máte za to, že pri posudzovaní námietky vyjde najavo, že v konkrétnej situácii prevažuje váš záujem nad naším záujmom na sprac. týchto osobných údajov
  • d.) Osobné údaje sú spracované nezákonne
  • e.) Povinnosť vymazania ustanovuje osobitný právny predpis
  • f.) Ide o osobné údaje detí mladších ako 16 rokov

Svoje právo môžete uplatniť prostredníctvom tohto kontaktného e-mailu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. .

Vznesenie námietky

Ak na vašej strane budú existovať konkrétne dôvody, môžete namietať proti spracovávaniu týchto vašich osobných údajov. Námietku môžete vzniesť pomocou kontaktného e-mailu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. .

Obmedzenie spracovania

Ak:

  • popierate presnosť vašich osobných údajov
  • vaše osobné údaje sú spracovávané nezákonne,
  • my už vaše osobné údaje nepotrebujeme na účely spracovania, ale vy ich potrebujete pre určenie, výkon alebo obranu vašich právnych nárokov,
  • vzniesol / a námietku podľa predchádzajúceho bodu, tak máte právo na to, aby sme obmedzili spracovanie vašich osobných údajov.

V takom prípade môžeme vaše osobné údaje spracovávať len s vaším súhlasom (s výnimkou uloženia či zálohy predmetných osobných údajov).

Podanie sťažnosti

Ak máte za to, že vaše osobné údaje spracovávame protiprávne, máte tiež právo podať sťažnosť Úradu pre ochranu osobných údajov. Budeme radi, ak prípadné prešľapy/chyby budete riešiť najskôr s nami. Naši ľudia sú vám veľkú časť dňa k dispozícií. Kontaktovať náš môžete prostredníctvom e-mailu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. .
Tieto Podmienky ochrany osobných údajov vrátane ich súčastí sú platné a účinné od 25. 5. 2018.

Tieto stránky používajú súbory cookies. Zotrvaním na stránke súhlasíte, že ich môžeme používať.